Εξερευνώντας Απίθανες Γεύσεις Μπύρας από Έλληνες Ζυθοποιούς
Έχει αναρωτηθεί ποτέ κανείς πώς θα ήταν οι μπύρες αν είχαν γεύση από λεμόνι, φράουλα ή ακόμα και γαλακτομπούρεκο και τζατζίκι; Ο Κωσταντίνος Πουγάτσιας από τη Θεσσαλονίκη και ο Λευτέρης Μεσημέρης από την Κέρκυρα έχουν μετατρέψει αυτή την απίθανη ιδέα σε πραγματικότητα.Οι δύο ζυθοποιοί ετοιμάζουν να ταξιδέψουν (ο καθένας ξεχωριστά) στη Δανία και την Ολλανδία για να δημιουργήσουν τις μοναδικές τους μπύρες. Στις αποσκευές τους περιλαμβάνονται οι μυστικές συνταγές τους, καθώς θα επισκεφθούν ζυθοποιίες που τους έχουν προσκαλέσει για να φτιάξουν το επόμενο δροσερό ποτό τους.
Η «ζύμωση» των νομάδων ζυθοποιών έχει ήδη εξαπλωθεί σε περισσότερες από 30 πολιτείες στις ΗΠΑ και σχεδόν σε κάθε ευρωπαϊκή πόλη. Οι μπύρες που παράγουν ενθουσιάζουν τους λάτρεις της ζυθοποσίας και έχουν κερδίσει πολλές διακρίσεις.
«Ταξιδεύουμε με τις μπύρες μας παντού κι αυτό είναι το μοναδικό στοιχείο μας. Βρισκόμαστε σε διαφορετικά σημεία του κόσμου όπου μας καλούν στα τοπικά ζυθοποιεία, εκεί παράγουμε τις δικές μας γεύσεις, τις οποίες διαθέτουμε στην εκάστοτε περιοχή. Είμαστε πάντα έτοιμοι για νέα ταξίδια και η επαφή με ανθρώπους διαφορετικών πολιτισμών είναι πολύτιμη», δηλώνει ο κ. Πουγάτσιας στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Οι δύο φίλοι μοιράζονται εδώ και χρόνια την ίδια αγάπη για τη ζυθοποίηση. Ξεκίνησαν δειλά το 2017 ιδρύοντας τη Seven Island Brewery με έναν στόχο: να ανατρέψουν τα δεδομένα γύρω από τη μπύρα και να εξερευνήσουν νέες δυνατότητες πειραματισμού όπως λένε χαρακτηριστικά.
«Δημιουργούμε εκρηκτικές, αρωματικές μπύρες γεμάτες χαρακτήρα για όσους δεν συμβιβάζονται με τα συνηθισμένα. Για εκείνους που επιθυμούν κάτι αυθεντικό, πρωτοποριακό κι ανατρεπτικό. Δοκιμάσαμε κάθε απίθανη ιδέα – από γαλακτομπούρεκο μέχρι τζατζίκι! Τολμήσαμε όσα άλλοι δεν σκέφτηκαν ποτέ», προσθέτει ο κ. Πουγάτσιας.
Οι προτάσεις συνεργασίας συνεχώς καταφθάνουν στους δύο φίλους καθώς πλέον έχουν παρουσία σχεδόν παντού στον κόσμο ενώ στέλνουν έτοιμες τις δημιουργίες τους σε χώρες όπως η Κίνα, η Σιγκαπούρη κι άλλες περιοχές της Ασίας.
«Συνδυάζουμε δυνάμεις με κορυφαία ζυθοποιεία παγκοσμίως συμμετέχοντας σε πολλά φεστιβάλ craft μπύρας όπου έχουμε την ευκαιρία να παρουσιάσουμε τις δημιουργίες μας στο κοινό που έχει σχηματιστεί γύρω μας», σημειώνουν ενθουσιασμένοι.
Παγκόσμιοι Πρωταθλητές στη Ζυθοποίηση
Tο 2017 βραβεύθηκαν ως το «Καλύτερο πρωτοεμφανιζόμενο Ζυθοποιείο στον Κόσμο». Μέχρι σήμερα έχουν καταφέρει να αποσπάσουν 15 χρυσά μετάλλια καθώς επίσης 8 ασημένια και 10 χάλκινα βραβεία στους διαγωνισμούς του χώρου ενώ η παραγωγή τους θεωρείται μία εκ των κορωνών στην κατηγορία των craft ζυμαριών διεθνώς — σύμφωνα με τον ενθουσιασμό των πιστών υποστηρικτών της τέχνης αυτής.
Soon the two friends will have their own base as they are preparing to establish their brewery in Corfu which will also serve as their production headquarters but they do not intend to stop traveling anytime soon.
“Of course our team has grown as then and now includes new members who share our vision with us,” they note eagerly awaiting their next destination!