«Κάρπαθος: Η Γαστρονομική Αποκάλυψη με τις Παραδοσιακές Μακαρούνες που Κλέβουν την Παράσταση»

Οι μακαρούνες της Καρπάθου: Ένα γευστικό ταξίδι στο νησί όπου ο χρόνος παγώνει

Αυτός είναι ο τίτλος ενός άρθρου που δημοσιεύθηκε στην ιταλική εφημερίδα La Repubblica, η οποία εντυπωσιάστηκε από την Κάρπαθο και τη γαστρονομία της. Η La Repubblica έχει αφιερώσει ένα εκτενές κομμάτι για το νησί και τους ισχυρούς δεσμούς που συνδέουν την Ελλάδα με την Ιταλία.

«Στην Κάρπαθο, οι ντόπιες γυναίκες συνεχίζουν να παρασκευάζουν μακαρούνες στο χέρι καθημερινά, παρατηρώντας τη θέα από τα παράθυρα των σπιτιών τους ή τις μικρές ταβέρνες στις πλαγιές και τις καταπράσινες ακτές. Οι μακαρούνες έχουν πολλές ομοιότητες με τα κλασικά ιταλικά ζυμαρικά, καθώς διαθέτουν την ίδια χειροποίητη μορφή, τη συνεπή προσήλωση στη μαγειρική και μια απλή αλλά επιδέξια τεχνική», αναφέρει η La Repubblica.

Το άρθρο συνεχίζει: «Περπατώντας στους γραφικούς δρόμους της Ολύμπου ή απολαμβάνοντας τοπικές λιχουδιές σε μια ταβέρνα με θέα το ατέλειωτο μπλε του Αιγαίου, μπορεί κανείς να αισθανθεί ότι ο χρόνος στην Κάρπαθο έχει σταματήσει. Σε αυτήν τη στιγμή η Ελλάδα συναντά την Ιταλία μέσα από καθημερινές πρακτικές και απλές γεύσεις που αποτυπώνονται σε ένα πιάτο ζυμαρικών». Στο πλαίσιο του άρθρου,οι Ιταλοί συγγραφείς εκφράζουν τον θαυμασμό τους για τη θερμή φιλοξενία των κατοίκων,τον αυθορμητισμό του τόπου και την αυθεντικότητα του νησιού που προσφέρει «γενναιόδωρες εμπειρίες στη γεύση,τη φύση και την ιστορία».